Penyampain Ebook Murid Tahun 5 Zon Kuala BesutMajlis Penyampaian Ebook kepada semua murid Tahun 5 Zon Kuala Besut ( kecuali SK Pulau Perhentian ) telah selamat disempurnakan pada petang tadi di Dewan Besar SMK Kuala Besut oleh YB Dr.A Rahman Mokhtar ADUN Kuala Besut merangkap Exco Kerajaan Negeri Terengganu.

Dalam ucapan perasmiannya YB Dr A Rahman telah menekankan betapa pentingkan prasarana pendidikan diutamakan demi utk kecemerlangan anak2 Terengganu. Pemberian Ebook percuma ini melihatkan betapa komitmen Kerajaan Negeri dan Jabatan Pelajaran dalam merealisaikan hasrat tersebut.

Sebelum itu Tn Hj Baharudin bin Ibrahim, Pegawai Pelajaran Daerah Besut telah mengingatkan semua murid yg memperolehi kemudahan ini agar menggunakannya dengan berhemat. Dengan berbuat demikian mereka bukan sahaja dapat memperoleh manfaat yg maksima malah dapat memberikan nilai tambah kepada pelajar itu sendiri. Ebook yg dibekalkan ibarat sebuah “Perpustakaan Maya” dimiliki pelajar. Ini kerana mereka boleh mengakses maklumat tanpa had.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: