CAKNA KEPADA ANAK


Majlis Temu Murni UPSR yang berlangsung hari ini di Dewan Ilmu sekolah menampakkan bahawa ibubapa sangat cakna terhadap pelajaran anak mereka. Daripada 127 calon UPSR 2008, 98% ibubapa dapat hadir bertemu dengan guru-guru mata pelajaran untuk mengetahui perkembangan terkini anak-anak mereka.

Majlis bermula jam 09.30 pagi dan berakhir 12.30 tengahari. Berbagai gelagat dan karenah murid dapat dilihat bila mereka ditemukan dengan guru dan ibubapa bersama analisa keputusan Pra-percubaan UPSR yang telah dijalankan pada minggu lepas. Ada yang menangis bila beri nasihat oleh guru dan ada juga yang mengalirkan air mata sebaik sahaja nama dipanggil kemeja guru bersama ibubapa masing-masing.

Advertisements

One Response to “CAKNA KEPADA ANAK”

  1. cikgu mza Says:

    Melihat kepada kesungguhan ibu bapa yang hadir ketika sesi temu murni ini memberi keyakinan dan harapan kepada guru-guru khasnya guru tahun 6 untuk lebih meningkatkan lagi daya usaha bagi memastikan Target UPSR 2008 tercapai iaitu 50 orang mendapat 5A. Insya-Allah sama-sama kita berdoa dan memohon kepada Allah agar impian dan cita-cita yang murni ini tercapai. Insya-Allah.Ikhlas daripada Cikgu Mat Zait guru kelas 6 Pintar 2008

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: